Битови

октомври 28, 2009

Бойлерът се предаде(ни предаде). Както винаги се получава с такъв тип проблеми, това се случи в петък сутринта. Просто се събудихме и видяхме как извира вода през горната част на обшивката. Звъннах на гаранционният сервиз, тъй като бойлерът е едва на две години и те ми дадоха час за понеделник. Междувременно му спрях тока и водата, изпразних го и установихме, че леко сме намокрили тавана на съседите.

В понеделник дошъл човек от сервиза, погледнал бойлера и казал, че ще се сменя цялото тяло. Трябвало или ние да си го свалим и занесем в сервиза или да дойдат да го работят на място, като срокът за второто бил 10 работни дни. В понеделник вечерта свалихме бойлера с Емо, във вторник сутринта го занесох в сервиза, следобяд го взех и вечерта го монтирахме отново. От работата на сервиза съм доволен, въпреки че подозирам, че те са задължени да свалят бойлера и да го монтират отново.

Покрай демонтажа и монтажа обаче останах с лошо впечатление от качеството на изработка на бойлера. Дребни детайли, като начина на закрепване на термометъра, пръснатите жици в електрическата част и кривата планка за закрепване могат единствено да водят до заключение, че и по важните части в този бойлер са на същия хал. Според техника това бил най-сигурният бойлер на пазара – „можело да наводнява, но никога намало да гръмне“. Аз, като човек, който е наводнявал и е бил наводняван няколко пъти, въобще не намирам това за успокоително.

Бойлерът е Diplomat.

5 коментара “Битови”

  1. Марин Says:

    Дано не съм лош вестител, но май гаранцията ти важи ако е монтиран (и пломбиран) от съответен сервиз.

  2. Yavor Says:

    Това „можело да наводнява, но никога нямало да гръмне“ звучи логично – явно при малко по-голямо налягане лабавите заварки действат като авариен клапан и „изпускат напрежението“ 🙂

  3. grigorweblog Says:

    Ако си се наводнявал, би трябвало да знаеш, че така дадена гаранция не е много успокоителна.


  4. […] сутрин бойлера започна пак да извира вода от всички шевове. Този път обаче съм […]


Вашият коментар