Приоритети

септември 13, 2011

В София ясно се забелязва, че идат избори. Града се тунингова като за посрещане на папата, а градската управа всеки ден реже ленти и обещава нови чудесии. Покрай това в twitter с ирония отбелязахме, че в Южния парк се строи първата! обществена тоалетна, че има една реновирана чешмичка, а втората беше пусната в началото на септември, след като цяло лято не работеше. В Борисовата градина също имало 50% ръст на работещите чешми – от 2 на 3. Ако забелязвате дотук говорим все за неща, покриващи най-първичните нужди на човека. Явно просто сме на това ниво.

Само една мнооого малка група хора се вълнуват от това, че софийският маратон, който се организира от БФЛА и Софийска община от години запада. Събитие, което трябва да покаже триумфа на човешкия дух и физика, както и да бъде повод за празник в града, както в много световни столици, в софийския му вариант е жалка организация, която пречи на неделните шофьори. За щастие или нещастие тази година и това няма да се случи. БФЛА и Софийска община тотално абдикираха от организацията на състезанието, прецакаха близо 30-годишна традиция и наредиха София в списъка на малките, грозни и неорганизирани столици от третия свят, които нямат свой маратон.

Това ще мине между капките, чешмичките и кенефите ще спечелят изборите, а триумфът на човешкия дух и физика ще ги оставим за следващия мандат.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: