Разни

февруари 21, 2011

Гледах „Blue Valentine“ и „Alien vs. Ninja„. Докато първият се опитва да мине за хубав филм (не и според мен), втория е абсолютно трагичен. Предполагам, че е насочен към някакви абсолюно малоумни хлапета в ранна тийн възраст. Нинджите са като Power Rangers в черни костюми, а извънземните са нещо средно между умален тиранозавър Рекс и делфин.

***

В неделя успях да изпреваря кучкарите в парка и да бягам по неотъпкан сняг. Тази зима имах възможност да бягам в какви ли не условия. Заключението е, че в крайна сметка почти всякакво време е подходящо за бягане.

***

ьТВ адски дразнят напоследък. За две емисии новини вчера ги хванах веднъж във фактологична грешка и няколко пъти в манипулиране на аудиторията чрез предаване на факти с прекалена тревожност (по начин, по който само Ани Салич би могла).

***

Историята с пределните цени на такситата е абсолютна тъпотия. Пазарът е достатъчно регулиран и спазването на всички въведени до момента изисквания е напълно достатъчно. Нормално е някой да иска да вози по 5 лв. на километър и е нормално клиента да може да направи информиран избор, за което са създадени всички предпоставки. Оттам нататък тарикати и балъци винаги ще има. Това, което се очертава е, че историята с пределните цени ще се използва от бакшишите да си вдигнат средните цени. Така, грижейки се за 20 балъка на ден, които остават излъгани от скъпите таксита, държавата косвено прецаква десетките хиляди, които знаят как да си хванат свястно такси и го правят почти всеки ден.

***

От маратона в Барселона ми изпратиха информационен бюлетин, в който съобщават, че регистрацията вече е приключила и тази година участниците са над 14000, което е с 2000 повече от миналата година. Ръстът в проценти предполагам, че е около 17. Ако маратонът в Каварна има такъв ръст се очаква тази година там да се състезават цели 57 човека:)

Advertisements

2 Коментари “Разни”

 1. Longanlon Says:

  „ьТВ адски дразнят напоследък“

  аха, от около 6-7 години…

 2. Sv Says:

  Не съм съгласен за такситата и по-специално за това, че са достатъчно регулирани. Подобен хаос,какъвто е в БГ може да се види в Middle East или Африка, но не и в Европа (като изключим Сърбия и няколко подобни държави). В останалата част от Европа се регулира и броя на такситата, които могат да оперират на определена територия, което според мен е най-важната административна мярка, която липсва в БГ. А това дали ще има или не таван на цените не е от толкова голямо значение. Идеята е, че ако решиш да ползваш услугата „Такси“, следва да получаваш съпоставима услуга като условия/цени. Ако искаш да ползваш услугата „Луксозен превоз“, тогава нещата са различни. Алтернативи на такситата се предлагат почти на всякъде, но колите не са маркирани по никакъв начин и обикновено возят на фиксирана цена. А относно дали мярката с въвеждането на max цени касае само определен брой „балъци“ – май по-скоро е необходима за чужденци, пенсионери, и т.н. Пред болниците висят само такива копърки…
  А тия пичове освен високите цени, имат и „помпи“ и като хванат чужденец гледай какво става 🙂 Един скоро плати 140 лв от летището до Бизнес Парка, а разстоянието е 9 км…
  И дори и да приемем, че имат право да водят на цена от 5 лв/км, нямат право да имитират фирми, както и нямат право да блокират пешеходната пътека пред летището в очакване на поредната жертва 🙂 А ако си чужденец не е трудно да объркаш ‘CK’ с ‘OK’.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: