Дискриминирани от рано

февруари 18, 2011

Една новина се опитва да си пробие път от около седмица и едва вчера успя да стигне до националната телевизия. Става дума за прословутата точка за деца, които са ходили на ясли, която им се начислява в класацията за детски градини. Комисията за дискриминация е решила, че това е дискриминация и е наредила да се отмени. Писал съм за проблема и преди. Тъй като ние сме от потърпевшите, които не успяха да се вредят за ясла и автоматично се превръщаме в потърпевши с по-малък брой точки за детска градина, това решение ме радва и пряко ме касае.

Разбирам обаче упоритостта на общината да се откаже от този критерий. Отпадането му определено ще изнерви доста родители, които разчитат на тази точка. В същото време при отпадането на този критерий ще се окаже, че много голям процент(той и сега е голям, но ще стане още по-голям) от децата имат еднакъв брой точки, което ги изпраща директно на лотария. По този начин прословутата система за класиране отива по дяволите и успешно може да бъде заместено от редовните тегления на Тото 6 от 49.

Решението вече е във ВАС. Предполагам, че ще се гледа от тричленен състав, после от петчленен или обратно и шансът тази точка да отпадне тази година е минимален, въпреки че искрено се надявам на това.

Общо взето се оказва, че и тази година класирането за детските градини ще бъде централна новина. За съжаление сега ме касае и съвсем директно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: