Съботни забавления

февруари 14, 2011

В събота сутринта отидохме на събиране, организирано от клуба по фехтовка на голямата ми дъщеря. Бяха събрани всички деца в София, които тренират фехтовка, за да покажат уменията си, да си получат свидетелствата и да се получи малък празник на спорта. Лудницата естествено беше голяма, но за един родител е прекрасно, когато може да види детето си на такива мероприятия. Аз съм приятно учуден от дъщеря ни, която се оказа като навита пружинка и много съвестно изпълняваше всички стъпки, ангарди и скокове. Предполагам, че и другите родители така са се зарадвали на децата си. Фехтовката е нелош спорт. За повече информация, можете да погледнете страницата на клуба.

В събота присъстваха и едни младежи от клуб по средновековна фехтовка, които направиха доста интересни демонстрации със средновековно облекло и оръжия. Предполагам, че полезността на това занимания клони към 0, но ако ви е интересно, информация за техния клуб можете да намерите тук.

***

В събота вечерта бяхме на китарен концерт на едно много ново и апокрифно място. Концерта беше на еквадорския китарист Хулио Алмейда, но не мога да се изкажа много ласкаво за музицирането му. Програмата беше добре подбрана, изцяло латиноамериканска, но изпълненията бяха нечисти, а фразирането – мътно.

По-интересно се оказа мястото. Събрали се Хилда Казясан, Борислав Йоцов и Атанас Янкулов и направили бар, в който да се свири класика и джаз. Заведението е изключително приятно, а цените са малко по-ниски от нормалните. Поради това, че слушахме класика, хората предимно мълчаха по време на изпълнението и дори сервитьорките се стараеха да бъдат безшумни, което прави мястото много приятно за отпускане на едно-две питиета в акомпанимент на приятна музика. Единствената ми забележка е, че барът трябваше да бъде съобразен с концепцията на заведението и да бъде затворен и обезшумен по някакъв начин.

Advertisements

One Response to “Съботни забавления”


  1. […] В събота сутринта отидохме на събиране, организирано от клуба по фехтовка на голямата ми дъщеря. Бяха събрани всички деца в София, които […] Прочетете повече -> WordPress.com Top Posts […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: