Д-р Хаус и Хорейшо Кейн от Горна Оряховица

декември 6, 2010

Значи „Хаус“ можете да гледате с кеф n-ти сезон, пък горнооряховските лекари ви били цинични?

При случая в Горна Оряховица има две важни неща – грубо нарушаване на лекарската етика и полицейщина. Колкото и да е смущаваща новината за първото, не трябва да се позволява тя да потули второто.

Да, лекарите са били безотговорни, не са действали професионално и най-вероятно има престъпление. Този случай е добър повод пак да се заговори за професионалната и етичната подготовка на лекарите, както и за контролните механизми върху работата им.

В същото време трябва да се получи ясен отговор от какъв зор МВР е слухтяло телефоните на обикновени лекари. Кой и за какво е разработван, кой е дал разрешение за подслушване и какво наложи разгласяването на подслушаните разговори. Същият случай е добър повод да се заговори и за професионалната и етичната подготовка на полицаите, както и за контролните механизми върху работата им.

Advertisements

4 Коментари “Д-р Хаус и Хорейшо Кейн от Горна Оряховица”

 1. Божо Says:

  Да не говорим, че самите подслушвачи са извършили престъпление.

  Първо, ако наистина са засякли, че ще се извърши престъпление и не са се намесили да го предотвратят. Ненамесата също се води престъпление.

  Второ, ако не е имало такова нещо, а са съчинили доказателствата, пак са в нарушение.

 2. snik4er Says:

  Аз живея в този свиден град. Като се сетя как всички от съседните градове искаха да идват да раждат в ГО, заради добрите лекари. Сега след тази потресаваща новина не знам какво ще последва- най- вероятно нищо. Здравей, България, здравей 😦


 3. […] някакви лекари ги подслушвали уж по друг повод, ама ги повлякоха из калта преди да е ясно даже има ли престъпление или няма. […]

 4. ss7 Says:

  НК , чл. 145а:

  (Нов – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.

  (2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.

  Аз тук виждам един физкултурник, кандидат на прокуратурата. А дали самата прокуратура го вижда ? Хайде на физкултурника е простено да не е чел НК , ама прокуратурата ?


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: