Аз казах ли ви

ноември 24, 2010

Много я обичам тази фраза.

Както писах преди месец и половина, Мтел яко са затънали в л***а покрай новата си система. Това, което ме учудваше през цялото време е ,че проблемът стана доста голям, след като не успяха да фактурират втори месец подред, а никоя медия не се сети да го отрази като хората (Интересно дали е свързано с това, че Мтел са в Топ 3 на рекламодателите в Бг). На „Капитал“ ще им пишем малко по-малка черна точка, защото явно най-накрая са решили да отразят какво става с Мтелската система (два месеца и половина след началото на драмата) и какво вижда крайният потребител. Форумът под тяхната статия е пълен с истории.

Под купчината л***а обаче се трупа напрежение и то скоро ще избухне и ще изцапа мощно пейзажа. Мтел нямат никакъв кризисен ПР – проблемите се отработват на frontdesk-a, на сайта им има само официалното писмо от 6.9 и някакви FAQ относно смяната на системата, които просто не е трябвало въобще да бъдат публикувани, за да не дразнят хората (цитирам :“Ще бъдат ли компенсирани клиентите по някакъв начин?“ – „На засегнатите клиенти М-Тел се извинява за причинените неудобства и прави всичко необходимо, за да остави своите клиенти удовлетворени след края на процеса за смяна на платформата.“ ), а това че Андреас Майерхофер стана мениджър на годината въобще не допринася положително за ситуацията, въпреки че шефът на Делойт трябваше да обяснява в прав текст, че наградата не е за компания, а за мениджър.

Това, което виждам да стане в крайна сметка, е, че Мтел няма да могат да капитализират ползите от новата система доста дълго време и ще върнат доверието на клиентите си на ниво 2002 г. За разлика от тогава сега има още 2 мобилни оператора и ред други възможности за комуникация.

Георги Грънчаров има още по темата, както и горчив опит от първа ръка.

Advertisements

5 Коментари “Аз казах ли ви”

 1. Joruel Says:

  Хах, пич, писали сме едно и също нещо по едно и също време!

 2. grigorweblog Says:

  Имаш кредит от мен:)

 3. танчето Says:

  говори се, че до края на годината проблема с платформата им ще бъде решен. доколкото се поразрових по случая, и други големи оператори като фодафон например са имали подобен проблем с внедряването на системата си преди време, а и да не забравяме проблема на МВР и Симент и новите лични документи.

 4. Емо Says:

  Не знам дали е случайно, ама статията в Капитал е down.

 5. grigorweblog Says:

  Не е, просто са я ъпдейтнали. Линкът, който съм предоставил е валиден


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: