Сборно

ноември 8, 2010

Филмите през уикенда бяха „Reign of Assassins“ – китайски, с летящи хора, техники за бой с огъващи се саби и прочие алабализми, идеален за петък вечер, „Food Inc.“ – документален, за това какви лайна ядат американците и за лошите големи корпорации, не е нещо особено, но е добър за повишаване на общата култура, първи епизод на „Outsourced“ – ситкомче за мениджър американец, който отива да ръководи индийски кол център, изглежда обнадеждаващо, пет епизода от четвърти сезон на „The Big Bang Theory“ – култов, както винаги и „Яж, моли се и обичай“ – и умри от скука, бих добавил. Екранизирането на мъжкия отговор на книгата, „Пий, залагай и чукай„, със сигуност ще е далеч по-забавно.

***

След дълга суша в културния живот на семейството ни, свързан предимно с отглеждането на бебе, този месец имаме билети за концерт на Минчо Минчев и 2-3 театрални постановки. Концертът на Минчо Минчев беше много приятен, без дори да свири някакви популярни концерти. Свиреше заедно с една 22-годишна сръбкиня – дете-чудо и беше много интересно да се наблюдава как възрастта влияе върху начина, по който музицираш. Няколко странични неща ми направиха впечатление. Едното е, че преобладаващата публика беше от възрастни хора. Хората между 30 и 50 години бяха абсолютно малцинство. Другото е, че тоалетните на зала България бяха по-зле и от гарови тоалетни. Изключително неприятно и странно, тъй като нито билетите са евтини, нито пък залата и посетителите и предполагат толкова ниско ниво.

***

Пропуснах телевизионното излъчване на маратона в НюЙорк, а там е имало сцени на възход и падение. Хайле Гебреселасие, който държи световния рекорд на маратонска дистанция и който се считаше за фаворит е отпаднал на 25-ия километър заради проблем с коляното. После е обявил, че се пенсионира. Ню Йорк Таймс малко злобеят по този повод. Спечелил е друг етиопец – дебютант. Чилийският миньор е финиширал за 5ч и 40 мин, при много силен полумаратон за 2 ч. и 7 мин.

Advertisements

One Response to “Сборно”

 1. vanya Says:

  Не можах да дочета писанията на NY Times до края
  По-некоректно отношение към световен рекордьор не бях виждала
  Рекордите му били в „лабораторни условия“ (той има 27 световни рекорда, голям късметлия бе, всеки път в лабораторни условия)
  Имал етикет „съмнително“ най-добрият бегач в историята – този етикет те му го измислиха, защото ги е яд, че при всички пари, които влагат в атлетите си ( и всичкия допинг) си остават класи под етиопците и кенйците
  Ако беше американец щеше да има 5 страници героична статия за това как е бягал до 30-ия км с нечовешки болки, ама нали не е…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: