Разни маратонски

ноември 2, 2010

Миналият уикенд се проведе Атинския маратон, който чества 2500 години от битката на маратонското поле и първото маратонско бягане. Във фотогалерията на Дневник има интересни снимки, включително и на гръцкия премиер Георгиус Папандреу, който е бягал на 10км дистанция. Човекът изглежда доста по-строен от ББ и ЦЦ, нищо, че и те се пишат спортисти.

***

Тази неделя пък се провежда един от най-големите маратони в света – този в Ню Йорк. Там участниците са колкото жителите на малък областен град в България. Маратонът ще бъде предаван на живо по eurosport от 16:00. Интересно е, че организаторите на маратона са поканили един от спасените чилийски миньори, който бил тичал по 10-ина километра в тунелите всеки ден, докато чакал спасението. Повече за това има в NYTimes.

***

Берлинския маратон, който пък е друг от голямата петица, на 18.10 отвори регистрацията за състезанието, което ще се проведе на 25.09.2011. Десет дена по-късно регистрираните са повече от 10000, като за тях регистрацията е по 60 евра. Следващите 15000 участника ще платят по 80 евра, а последните 15000 – по 100 евра. Миналата година свободните места са приключили почти половин година преди състезанието.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: