I Am Rich

октомври 8, 2010

I Am Rich e приложение-шега от App Store на Apple, което за краткия период на съществуване се продаваше за хиляда долара, а единственото, което правеше, беше да изкарва надпис ‘Аз съм богат, аз го заслужавам, аз съм добър, здрав и успешен’. Приложението е било купено от 8 клиента, като част от тях са си поискали парите обратно и са ги получили.

Stokke e скандинавска компания за бебешки продукти. В България напоследък са популярни бебешките колички на Stokke, които струват между 1700 и над 2000 лв. в зависимост от екстрите. Под екстри не разбирам климатроник, ел. стъкла, ел. огледала и трип компютър, а чанта за количка, чадърче за количка и т.н.

Количката е едно от многото материални превъплъщение на приложението ‘I Am Rich’. Като видя семейство с количка Stokke и си мисля ‘имал си бол пари, дал си’. Не съм се заглеждал дали има нещо чак толкова специално в количката, което да си струва парите и по-скоро вярвам, че хората ги вземат, за да демонстрират богатство и престиж. Между другото milf-ите в парка карат само Stokke (но това е една друга тема).

Нямаше да пиша чак толкова за тези колички, ако онзи ден не бях видял един татко да прибира едно Stokke в багажника на двуврато Пежо 306, а след това да се гърчи на предната врата, за да си завърже отрочето в столчето на задната седалка. Оттогава ме тормози мисълта каква логика е накарала това семейство да инвестира в купчина пластмаса, полиестер и четири лагера сума, по-голяма от стойността на колата им, която от своя страна е неудобна за семейство с малко дете.

Advertisements

6 Коментари “I Am Rich”

 1. Longanlon Says:

  втора употреба за 400 лв

 2. grigorweblog Says:

  Мда, да купиш количка втора употреба за детето си, за да изглеждаш ти самия скъп?!?

 3. Дечо Илиев Says:

  Това с количките и аз не го разбирам. Факт е обаче, че повечето колички по улиците са в диапазона 1000-2000 лв. Може да е модно.

 4. x Says:

  Може да им е подарък.

 5. Михаил Says:

  Stokke са удобни (детето е по високо и майката или бащата няма нужда да се навеждат да общуват с детето). Но ако излезеш от мола (традиционното им място) това се превръща в потресаващ недостатък. Всяка дупка по тротоарите е проблем заради малките колела и високият център на тежестта. Да не говорим на какво се подлагаш ако няма тротоар изобщо (нормалния случай в София).
  Така че притежанието и говори не само че имам малко пари, но и че не мога много да мисля


 6. Може да е подарък от баба и дядо, които се зомбират, особено от първо внуче.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: