Сборно

септември 23, 2010

Голямата ми дъщеря пак тръгна на училище. В трети клас има 4 часа английски на седмица. Миналата година май имаха 2. Миналата година учителката с мъка успя да предаде азбуката и десетина думички. Познайте с какво започват английският тази година – с азбуката.

В същото време един от пърите уроци по литература е разказът „Букова гора“ на Вера Мутафчиева. От децата се иска да преразкажат някакъв изключително труден текст една седмица след края на ваканцията. За съжаление не можах да намеря текста в Интернет, за да го публикувам, но търсейки го, намерих множество оплаквания в bg-mamma.

***

Поизгледах доста филми напоследък. Поредицата за Ip Man са най-добрите кунг-фу филми от доста време насам. Поредният „Здрач“ е толкова нелеп, че се смях през цялото време. Остана физиологичния въпрос обаче вампирите как го вдигат?

„Робин Худ“ си заслужава двата часа и половина, „Пораснали“ е безвреден и неочаквано приятен филм.

***

Вчера ме спряха от КАТ на Околовръстното за превишена скорост. Грешката си е изцяло моя – пътят широк и празен и наклонен, слънцето си пече, ние си говорим нещо в колата – нито съм забелязал, че има ограничение от 60, нито пък знаех с колко карам в момента. По радар излезе 99. И се почнаха разговорите. Те вечно са едни и същи. Ех, момче, момче, за къде си се разбързал? Ми по магазините. А знаеш ли че сега един месец без книжка и 150 лв. глоба? Ми кофти, викам си, и си представям цял месец с градкси транспорт на работа. А ти кво работиш? Учител по математика. Ау, завалията, тая глоба как ще я плащаш с тази заплата. Ма нещо частни уроци даваш ли? Кви частни уроци, аз съм на начални ученици. Ми айде бегай.

Цялата постановка е съшита с бели конци, но така или иначе питат какво работиш, по-добре да използваш някоя изпитана професия. Такива знам, че са учител по математика, шофьорче или данъчен. В първите два случая очакваш да се смилят, а в третия се опитваш ти да си в силната позиция. Успех, но най-добре спазвайте правилника.

Реклами

2 коментара “Сборно”

  1. stoyan_g Says:

    Уау…..какъв прогрес…цяла година се учи една азбука….преразказват се разкази – безмислено. Над децата в БГ училището се извършва терор. Скуууука. Съчувствам искрено на детето ви.

  2. кеа Says:

    учител по математика, не знам, зависи с каква кола си бил 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: