За храните

юли 20, 2010

По принцип одобрявам наредбите на земеделското министерство за стандартите за производство на разни продукти и за наименованието на продуки, които не се произвеждат, по начина и със суровините, с които се очаква.

Миналата седмица се зазяпах в Карфур и видях, че ‘млечните’ продукти с растителни мазнини са добре отделени, обозначени, а и вече не се наричат кашаквал, сирене и т.н. Потърпевши са пенсионерите, които хем искат да ядат нещо ‘качествено, като едно време’, хем пък искат да е евтино. Сега поне са информирани.

Сетих се обаче за нещо друго. Когато в едно заведение пише, че в пицата има кашкавал, това най-вероятно е продукт с растителни мазнини, а не кашкавал (основно заради цените). Само че заведението си го обявява като кашкавал и никой не го контролира. Същото е и с айрана, и със сиренето. Някой знае ли има ли някакви наредби в тази насока и кой контролира изпълнението им?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: