Навързано

юни 10, 2010

Много интересен постинг от Борислав Кандов по повод решението на КЗК за санкциониране на прозиводителя на цигарите King’s и Merilyn. Аз съм далеч от тютюнопушенето, чалгата, както и пошлите вестници, клиповете на Преслава и Константин не съм ги гледал, но съм с ясното впечатление, че по някое време миналата година имаше много мощна реклама точно на тези цигари. То не бяха реклами, билбордове, пресрелийзи за новите видеа, пък как била облечена Преслава, пък какво правил Константин, пък как обичали да пушат баш тези цигари. Свилен също беше писал за това.

Интересното в решението на КЗК е, че всички замесени отричат да иматкаквито и да е договорни отношения за реклама – режисьорите включили цигарите като случаен реквизит, а вестниците ги били включили в икономическите новини.

За мен и всички около мен, че даже и за КЗК е ясно, че реклама има. Тя най-вероятно не е дошла без пари, а след като никой няма договорни отношения, тези пари са писани безотчетни, черна каса или кой както иска да ги нарича. Че такива пари има в чалга продуцент и в тютюнева компания хич не ме удивлява, но вестниците вече ме притесняват. Те такива пари могат да дойдат за небрежна реклама, ама могат да дойдат и по политическа поръчка.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: