Празнични забавления

май 25, 2010

Мирис на изгоряло в банята, вряла вода и пара от студения кран бяха първите неща за вчерашния ден. После горещата вода от студения кран се прехвърли и в другата баня, която е на съвсем отделен щранг. Шаш и паника и пропускащи тръбни връзки. Целият ден мина под ВиК знаменател, тихи сметки колко мащабни са повредите и колко ще излезе ремонта и без усещане за празничност. Вечерта мина майсторът. Взе едни пари, смени стопените уплътнния и , да чукна на дърво, други проблеми се оказа, че няма.

Та да знаете, че ако от студения кран почне да тече вряла вода – или някой е пуснал грешни кранове, или вашият или съседския бойлер вместо да избухне е надул вряла вода в студената тръба (което май е за предпочитане пред избухването).

Други неща, които спонтанно научих вчера, бяха, че телефона за аварии на Софийска вода не работи по празниците, че водомер отпреди 2006 подлежи на тест преди пломбиране, че експресните ВиК майстори вземат колкото САП консултанти и че когато бойлер дефектира, има голяма опасност да направи големи бели.

Advertisements

One Response to “Празнични забавления”

  1. новини Says:

    Аз имам проблем със софийската вода. Винаги след 1,2 през нощта няма топла вода.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: