Теория на вероятностите

април 20, 2010

Една елементарна задача:

Към момента най-добрият шанс на детето ми да влезе в общинска детска градина е 1 към 36 т.е. 108 деца се борят за три места. Каква е вероятността аз да подкрепям премиера и кмета на София?

Advertisements

8 Коментари “Теория на вероятностите”

 1. Явор Says:

  Интересно ми е какво конкретно очакваш от премиера и кмета на София. Да направят изведнъж още 100 детски градини, за да се оправи положението?

 2. Hristov Says:

  Измисли нещо по-умно. Ако приемем, че пак ще отидеш да гласуваш, задачата е прекалено проста: вероятността е точно 1 към броя на кандидатите.

 3. Марин Says:

  Каква е вероятността кметът да може да реши проблема с детските градини?
  Каква е вероятността този кмет да е виновен за проблема?

  Съжалявам за проблема ти. Помисли по-леко ли е било преди години (по време на най-тъмните времена) на родителите с деца. Сега, макар и криза, икономическата ситуация е несравнима с това, което беше преди около 15 години.

 4. opexume Says:

  За това че реститути си „взеха“ детски градини и населението на София се увеличи от хора открили по един или друг начин „големия град“ сигурно пак е виновна кметицата,главния прокурор или леля Рени.Ако си израсъл в квартала на детската градина с подходящата комуникация детето ти е вътре,ама това хората не живеещи в квартала или дошли в София от скоро не го знаят.Като въведат софийско жителство и всички „пребиваващи“ трябва да запишат децата си на частна детска градина ще останат места колкото искаш.

 5. Светльо Says:

  Тези, които критикуват блога най-вероятно нямат деца. Като им се наложи да плащат по 600-1000 лв на месец за частни деткси градини, при положение, че ПЛАЩАТ данъци ще видим каква песен ще запеят. Според изказване на Фандъкова проблеми бил ПОЧТИ решен. 108 деца за 3 места било ПОЧТИ. Надявам се и дъщеря й така ПОЧТИ да забременее /както вървеше един виц/. Този „орехите“ какви неща е писал … не се коментират. Човекът живее в друга вселена.

 6. grigorweblog Says:

  @Явор – кой е казал изведнъж. ББ и ЙФ откога са кметове?
  @Христов – това е вероятността, ако пускаш на сляпо
  @Марин – сигурно и на баба ти не и е било лесно с кенеф на двора. Сравняването с минали периоди няма да подобри сегашния.
  @орехите – не си в час. Влез в kg.sofia.bg и виж за какво става дума. Това, че живееш в квартала може евентуално да ти донесе 0.1 точки от 8-9-те, които са ти необходими (говоря за яслените групи)

 7. wqw Says:

  Е кви сте такива коскуджамите SAP консултанти една частна детска градина не можете да си позволите. Утре като трябва по 30k паунда за „вишуто“ на детето да извадите пак ли ще ревете че кмета е виновен. Сами сте си виновни, че не сте спестявали когато сте били на 2x!

  За моите деца *никога* ни бих избрал държавна детска градина. Това е пълно безхаберие, а аз искам най-доброто, на всяка цена.

 8. grigorweblog Says:

  Бахти, излезе ми име на SAP консултант.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: