Разни

февруари 10, 2010

Едно нещо, в което Македония е по-напред от България – пушенето в заведения там е забранено от 1 януари.

***

Вчера видяхме кола, която направи обратен завой на бул. България в същото платно, кара 50-ина метра, отби в ляво (нейно дясно), докато минат насрещните коли, пуснати от светофара, после направи пак обратен завой и си продължи в правилната посока.

Може би понякога мозъчните вериги дават на късо, но е кофти, когато това става докато се движиш по бул. България или Цариградско шосе.

***

В сутрешния блок на БНТ обсъждаха новите автобуси в градксия транспорт, където било необходимо да натиснеш бутон, за да ти се отвори вратата. Оказва се, че хората не виждали надписите за това и на всяка спирка се карали с шофьорите, защо не отварят вратите. Ежедневната рутина ни прави безмозъчни говеда, които отработват повечето градски ситуации по инерция. Излиза, че за нещо толкова елементарно, като бутон на врата в автобуса, вече трябва да се прави разяснителна кампания. Повече за новите автобуси има писано тук.

***

В училището на дъщеря ми са им спретнали мини търговско шоу, посветено на конкретна марка паста за зъби и са им подарили по един тестер на детска сутрешна и детска вечерна паста за зъби.

Две неща ме тормозят в тази връзка – такава дейност разрешена ли е в училище и дали има значение продукта, защото вместо паста за зъби можеше да са шоколади например.

Другото е как елементарен и не чак толкова ефикасен продукт като пастата за зъби вече се диференцира толкова много – освен по вкус, аромат, цвят и по предназначение срещу различни проблеми със зъбите, вече има и сутрешна и вечерна паста за зъби. Да очакваме ли скоро паста за зъби, съобразена с лунния календар или пък с цвета на очите?

Advertisements

2 Коментари “Разни”

  1. Пешо Says:

    А в нашата детска градина им раздадоха детски тениски с реклама на кренвирши! Тениските бяха яки, все още си спим с нея и съответно гледаме рекламата на кренвиршите.

  2. Longanlon Says:

    доколкото си спомням е забранено да се рекламират хранителни продукти на територията на училището


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: