… и весели празници

декември 22, 2009

-Добър ден, ние сме от „Банката“. От Visa ни докладваха, че вашата карта е използвана от подозрителен терминал някъде в Европа по някое време в много голям период и затова ви деактивираме картата. Новата ще ви бъде готова на 10 януари. Довиждане … и весели празници.

Първо си помислих: „Слава богу, че не става дума за личната ми кредитна карта, а за корпоративната“.

После се замислих кога и как последно съм използвал тази карта. Фирмената политика казва, че кредитните карти се използват единствено и само за пътувания и хотели. За краткия и живот аз съм я използвал единствено и само при две-три регистрации и плащания в хотел, както и при резервация на полет по Интернет. Замислих се откъде ли би могла да изтече информация за моята карта и всъщност открих, че има доста голям шанс това да е станало именно в „Банката“.

Та така за банките в България…

…и весели празници.

Advertisements

5 Коментари “… и весели празници”


 1. Е – не винаги 🙂 При мен се случи нещо подобно – бяха откраднали (или каквото там) базата данни на голям онлайн магазин, от който чат-пат си купувам разни неща. От магазина явно са докладвали на MasterCard (в моя случай) и явно бяха спрели картите от всички поръчки за последните нам-си-колко месеца…

  • grigorweblog Says:

   Има още нюанси по този случай – служебните карти на още няколко колеги са деактивирани, но по странното е, че са деактивирали и личната кредитна карта на една колежка (а тя едва ли е изполвала и личната, и служебната на едно и също място). Ние все повече подозираме „Банката“:)


 2. На мен ми се случи същото, като версията беше, че картата е използвана на подозрителен банкомат, а тя не е ползвана никога на банкомат. Картата ми е лична, VISA, от ЦКБ. Мисля, че е техен гаф, който се опитват да замаскират… Не е коректно.

 3. ss7 Says:

  По случайност се занимавам с пос терминали, но не работя в банка 🙂

  Последния път, когато се разправях с един пос терминал в един хотел видех толкова много номера на СС , че нямам думи направо. При резервация по интернет, всичката информация за СС пристига в хотела и там „проверяват“ дали картата е редовна. ?!?

  Въпроса е, че всичките тия номера на СС бяха изпечатали на една купчинка листа и един господ знае колко хора са имали/имат достъп до тях.

  Та внимателно с хотелските резервации , особено пък през сайтове.

  • grigorweblog Says:

   Хм, в Европа не те пускат в хотела ако преди това не ти видят кредитната карта. Надявам се, че световноизвестните вериги имат достатъчно добри политики по съхранение на такива данни.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: