Недоверие

декември 17, 2009

През тази година се наложи да ходим по една или друга причина при най-различни лекари. В повечето случаи бяхме разочаровани, понякога ядосани, а един път писахме и жалба до Здравната каса (без ефект). Битката за направления е епична, прегледите по пътеки, поемани от касата, са претупани, но по-интересното е, че дори и при платен преглед се усеща пренебрежителното отношение на лекарите.

Моето разочарование от лекарите е стигнало до фазата на пълно недоверие към това, което ми казват. Познавам и много хора, които се самодиагностицират и лекуват по материали в Интернет (а не трябва да е така). Не знам на какво ги учат в медицинските университети, но някой май е пропуснал да им предаде урока за доверието като най-важна част в човешките взаимоотношения.

Advertisements

One Response to “Недоверие”

  1. Св Says:

    Аз също ходих при доста лекари през последната година и забелязвам абсолютно същото – пренебрежително отношение, дори когато плащаш за прегледа. Принудих се да ходя на по 2-3 прегледа за едно и също нещо, но в различни болници и лекари, а след това да сравнявам диагнозите и предписанията докато „преценя“ кое е най-адекватно за моя проблем.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: