Min-min

декември 7, 2009

Миналия уикенд имахме уговорка с Нина тя да отиде на грънчарство с голямата ни дъщеря, а аз да съм детегледачка вкъщи, а следващия уикенд аз да затворя велосезона на Витоша, а тя да е детегледачка вкъщи. През седмицата обаче се оказа, че аз няма да имам компания за карането си в събота, а Нина държи да отиде на грънчарство по същото време, по което аз си представях да съм някъде над Симеоново. Естествено първо се посдърпахме, после уж намерихме компромис – тя ще изкара само един час на грънчарсвото, за да мога аз да се кача на Витоша по разумно време. Така и стана – тя изкара само един час и беше крайно нодоволна, че е трябвало да прекъсне, а аз с много бързане се качих до Железница в 1:30 и 1 час по-късно спуках гума над Бистрица и се прибрах безславно вкъщи. Въпреки че спуканата гума не зависи от нищо, съм склонен да вярвам, че ако не бях толкова изнервен и карах по-спокойно, може би щях да си изкарам целия маршрут. Като цяло „играта“ се получи Min-min т.е. нямаше доволни.

Казват, че спойката в семейството е компромиса, но не е точно така. В отношенията с хората има още едно ниво над компромиса – „collaboration“ (не се сещам за адекватна българска дума). Това са ми преподавали по разни бизнес курсове, но то си важи в пълна сила и в личния живот. Следващия уикенд трябва да се пробваме да направим  „играта“ max-max.

Advertisements

2 Коментари “Min-min”

  1. Яна Says:

    Сложна работа.
    Михаела е на година и 3, аз тръгнах на работа, баща й я гледа. Това означава, че в секундата, в която се прибера, хуква към офиса, двамата сме хронично недоспали и социалният ни живот (заедно и поотделно) страда… Аз се чувствам ужасно гузна за всеки час, прекаран с приятели, той не толкова – само ме уведомява за плановете си 🙂 Но така или иначе, единият е гледачка, другият е свободен човек 😉

    Успех в намирането на работещо решение!

  2. Biliana Says:

    Сътрудничество. Сработване. За трудната дума.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: