Преход

ноември 5, 2009

След 5 дни стават 20 години от началото на „прехода“. Вчера си дадох сметка, че новината за оставката на Тодор Живков беше първата политическа новина, която реално стигна до детското ми съзнание. Оттогава започнах бавно да осъзнавам какъв е живота в България. За 20 години държавата се промени, животът ни се промени и ние се променихме. Промяната не е една и не може да се оцени еднозначно. За всичко това и научни трудове могат да се пишат. Аз, поглеждайки назад, обаче си мисля, че живота ми щеше да бъде непоносимо скучен, ако нямаше „преход“.

Advertisements

One Response to “Преход”

 1. Св Says:

  Дам, много интересна тема е какъв щеше да бъде живота ни ако не беше 10-ти Ноември. Струва ми се, че нашето поколение не може да оцени реално каква придобивка са елементарни неща като „богат избор на всякакви стоки“, а да не говорим за възможността да пътуваш без почти никакви ограничения по света, сравнени с ограничинията къде да живееш дори в собствената си държава преди 10-ти….
  А по-сериозните теми като възможности за реализация и т.н. изобщо не искам да засягам.
  Ако все още живеехме в предишния модел, може би скоро щяха да ни дадат право да си купим автомобили – вноски, чакане много години и т.н. Като гледам, че в Русия все още се произвеждат Лада 5, Лада 7, Лада Нива, няма да се учудя ако това все още бяха „луксозните“ автомобили….. Може би щяхме да се доберем но някой Москвич :D, но за сметка на това – чисто нов :-)))))
  Всъщност факта, че пиша този коментар по време на работна среща в Атланта, САЩ с хора, стоящи на изключително високо ниво в корпорация с над 300 хиляди служителя, трябва да е достатъчна причина да бъда изключително благодарен на Перестройката и последващите събития.
  Друг е въпроса как беше побългарена демокрацията след това.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: