Разлика

октомври 29, 2009

Бягането в Щатите е толкова популярно, че „New York Times“ често публикува статии за бягане и маратон. От тях например научих, че броят на финиширалите маратони в Щатите е нараснал от 143000 през 1980 до 425000 през 2008. И докато тука още говорим дали има смисъл от организиране на Софийски маратон, то в Щатите вече се водят дискусии имат ли място бавните бегачи сред участниците в маратоните.

Статистиката показва, че средното време за финиширане при мъжете се е увеличило от 3h32min през 1980 до 4h16мин през 2008. В момента аз се намирам на границата между бавните и бързите бегачи и симпатизирам и на двете групи. Имам желание да работя за скорост и това ме приобщава към групата на бързите, в същото време си давам сметка, че дори само постижението от финиширането е достатъчно сериозно за един нормален неатлет, което е същността на философията на бавните (пингвините).

Жалката истина е, че докато на запад се борят за качество, тук още се борим за количество, защото в момента маратоците в България сигурно могат да се съберат в малкък автобус.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: