Нахвърляно

октомври 1, 2009

Вчера бях на родителска среща. Имаше очевидна разлика с първолаческите родителски срещи. Миналата година всички бяха ангелчета и ние трябваше да ги окуражаваме и обичаме. Тази година инструкциите са да си следим хлапетата за домашни, както и да ги учим да не се бият и обиждат, а тези, които още сричат, да се научат да четата до края на годината. Явно вече е започнал преломния момент, от който дечицата се превръщат в нагли училищни келеши. В общи линии съм съгласен с госпожата, която даде вид, че ще е доста по-строга тази година. Имаше го и дежурния лаф „Моля, кажете на децата да слязат от дърветата“, като в случая беше „Моля, кажете на децата да не се качват на покрива на ниския корпус“:)

***

Един въпрос ме тормози напоследък. Върху парфюмите има ли авторски права. И върху какво всъщност са правата – върху рецептата или върху миризмата и наливните парфюми могат ли да се тълкуват като пиратстване? А мога ли да патентовам някаква миризма, примерно на препечени филийки и какво бих могъл да направя с такъв патент?

Advertisements

One Response to “Нахвърляно”

  1. пламен Says:

    Може – има случаи в ЕС и САЩ. Макар, че едва ли може да патентоваш крайната миризма, а по-скоро пропорциите на съставките / химичния състав.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: