Сборно

август 10, 2009

Преди 4 месеца избягах с доста зор Виенския полумаратон. Тази събота тичах полумаратон като част от тренировъчната ми програма. Избягах го за 2 часа, без мускулна треска и без проблеми. И това ако не е напредък.

***

Августовските съботи са чудесно време за ходене по заведения. Спестяваш си тълпите и изнервените сервитьорки. Пробвахме тортичките в сладкарница „Росиче“ – хем извън стандарта, наложен от популярните сладкарници, хем в пъти по-добри.

***

Напоследък размишлявам върху следното: по магазините има тениски за 10 и за 100 лв. Пряката им материална себестойност е най-вероятно сходна. Непряката е може би по-висока за по-луксозната марка, заради подръжка на по-лъскави магазини, по-лъскави продавачки, разходи за маркетинг и реклама и т.н. Останалото в цената на скъпата тениска е цената на имиджа и печалбата. Интересно дали отстъпките от 50 и нагоре процента засягат само печалбата или се дисконтира и от имиджа?

***

Ципура или лаврак? Откакто са на българския пазар тези риби почти винаги се споменават заедно. Вкусът им също е много сходен. Какви са вашите предпочитания?

***

Гледах „Road Trip: Beer Pong“ – поредната колежанска комедия. Филмът е забавен поради 2 причини – не изпростява максимално както други филми от този жанр и представя „спорта“ Beer Pong. Интересно дали може да се популяризира и в България:)

Btw политически най-некоректните филми са колежанските комедии – има сексизъм, расизъм и дискриминация от всякакъв тип:)

Advertisements

2 Коментари “Сборно”

  1. tisho Says:

    Определено ципура. Лавракът ми е по-неприятен за чистене, а и има по гадни кости. Все пак и двете са страхотни риби, така че няма лошо да ги редуваш 🙂

  2. пламен Says:

    Хаха, това за ципурата и лаврака е добро… всъщност няма значение – рибите си приличат и като вид и като вкус, важното е да са добре сготвени.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: