Изборен ден

юли 5, 2009

Изборният ден за мен започна с 16 км в Южния парк. Бягахме с Иван и не ги усетихме. За пореден път се убеждавам, че макар да не е групов спорт, в група се бяга по-лесно. Следващият уикенд пак ще покорявам Морската градина във Варна.

След хубав душ  и малка почивка се отбих при Севди и Емо и заедно отидохме да гласуваме, тъй като всички се водим на един и същи адрес:) Пред секцията обаче намерихме доста голяма опашка, затова решихме да пробваме дали за една бира време опашката ще се стопи. Не знам има ли забрана за продажба на алкохол, но бирата в „Уго“ не спираше да се лее, в което всъщност няма нищо лошо. Уви, опашката не се стопи, та си почакахме половин час. Всъщност нямаше толкова желаещи, колкото имахме кофти късмет всички на опашката да имат първо име, започващо с буква от началото на азбуката. После се оказа, че имаме възможност да изберем дали да гласуваме електронно или нормално. Аз и Емо гласувахме електронно.

По това време дойде едно момиче от агенция БГНЕС и ме помоли да ме снима докато влизам да гласувам, след това ми зададе няколко въпроса за електронното гласуване. Най-вероятно ще видите словоизлиянията ми някъде по сайта на агенцията. Даже може да пусна линк, ако се харесам:)

Това, което казах на момичето, е в общи линии повторение на обобщението на Пейо. Той е набавил и снимков материал.  Електронното гласуване в този му вид не спестява средства, време и ресурси, не е по-сигурно и не може да се предотврати купуването на гласове. То е реализация на на старото гласуване с по-модерни средства. Дано следващият опит е по-добър.

И за финал един графит от центъра на София. Не можах да разгадая смисъла на написаното, но все си мисля, че става дума за управата на държавата:

05072009

Между другото, голямото шоу започва довечера с пресконференциите. По традиция всички са победители, въпреки некоректната кампания на другите. Ние ще се събираме, за да гледаме и да коментираме като на футболен мач.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: