Ментов чай

юни 11, 2009

Докато пиех сутрешния си чай тази сутрин гледах re:tv, където на гости беше Йордан Цонев, по известен като Данчо Ментата, виден ДПС активист. Отдавна не съм си давал сметка колко важно е изкуството на говоренето. Данчо Ментата говореше спокойно, леко усмихнато, понякога мазно, по бургаски меко, излъчваше позитивизъм и естествено отхвърляше всички обвинения към партията му и към лидера и. И го правеше убедително точно поради маниера на говоренето му. Добре, че му знам прякора.

Advertisements

2 Коментари “Ментов чай”


 1. Всепризнат артист е Данчо!!! Споделям напълно мнението

 2. batpep Says:

  хаха, сещам се за една случка преди мноого години. Университето, курс по ри(е)торика. ма модерна работа – семинара се заснема с камера и се записва на мегнет некакъв. после че го гледаме на тиливизора. задачата е да прочетем текст, който е некакъв си и идеята е да завладеем аудиторията, че и да спечелим привърженици, с едната реч само.

  тогава курсът ми наброяваше двестатина души. в тази група бяхме десетина, все „от сой“. имаше йедно селянче, от централния балкан некъде, върти ми се казанлъшко, ма не съм много сигурен.
  …………..

  само ще кажа, че туй мОмче при преглеждането на записа ни беше поставило всичките в малкото си жобЕ. то си е до умение, но има хора, които правят страшотна лакърдия, сам не усещаш кък тъй си се уплел….

  а това е рядък талант! яз, например, ако излъжем – цел свет че ме разбере. а има ора – лъжат, па никой не ги фаща….


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: