Суетата vs. еволюцията

юни 10, 2009

Вчера ми разказваха за някакво предаване на National Geographic, в което научно се обяснявала любовта, избирането на партньор и създаването на поколение.  Хората избирали такъв партньор, в който разни характеристики да са противоположни на тези на избиращия. Целта е при създаване на поколение да се получи евентуално уравновесяване и в крайна сметка генетично по-добро поколение. Звучи смислено, а и в предаването е имало интересни експерименти.

Лошота новина е, че съвременната пластична хирургия прецаквала избора на партньор, защото ти виждаш волева брадичка и прав нос, а генетично човекът всъщност ги е нямал. Това, че се прецаква еволюцията, не ме вълнува много. Смешно ми е обаче за всички суетни жени и мъже, които са се подлагали на пластична хирургия. Децата им най-вероятно ще имат същите криви носове, малки гърди, големи задници, малки пишки и плешивост. Карма!

Advertisements

2 Коментари “Суетата vs. еволюцията”

  1. бай Стоян Says:

    стига бе сега всички перхидролки барабар с натурално русичките ще вземат да си допълват мозъка със силикон и ще станат едни умнички направо програмиски

  2. zozima Says:

    Всъщност този проблем е итересен за мен именно от гледна точка не еволюцията и цивилизацията. Гледала филм на Робърт Уинстън – „Човешкото тяло“, в който стана ясно, че не само външните белези са важни за избора на партньор.
    Но ако липсва някакъв коректив, то децата на тези родители надали ще се разминат само с крив нос и малки гърди. 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: