Сеирът продължава

февруари 24, 2009

Вече не ми е интересно, но се чувствам длъжен да допълня картинката:

„Няма да се оттегля от участието си в Евровизия“, каза в интервю за Дарик-Сливен Красимир Аврамов. „Много хора, особено колегите, не приемат победителите. Ние се представихме достойно на сцената, с едно невероятно шоу. Публиката ни аплодира страхотно по време на изпълнението. На финалното си изпълнение аз бях задавен от сълзи от радост. Нормално е, когато човек се вълнува, да направи грешки. Това не беше конкурсната песен. Това беше моята радост. Можеше въобще да не пея, можеше върху плейбек само да махам на хората, но въпреки това исках още веднъж да излея радостта си и да пея”, каза Красимир Аврамов. Той смята, че ако не е живял в САЩ през последните десет години, реакцията на музикантите нямало да бъде такава. Певецът сподели, че от дете е различен и винаги е бил атакуван за това, но никога не е бил обект на толкова много негативизъм. „При така създалата се ситуация БНТ се чувства длъжна да заяви своята позиция, в съответствие с обществените и национални отговорности, които носи. Регламентът бе съобразен с европейските изисквания, проверен четирикратно, утвърден, публикуван и спазен напълно и пунктуално и от националната медия и от участниците тази година. В настоящия момент ние се стремим да проверим докрай качествата на изпълнителите на песента и да внесем в нея допустимите корекции, с които да я направим конкурентноспособна на другите песни от европейския конкурс и с шансове за максимален успех. В случай, че това не ни се отдаде бихме призовали нейните автори и изпълнителят й да се откажат от участие в конкурса. Ако получим отказ на това наше предложение, пред нас ще стои и възможността да спрем участието си в Москава – факт, заради който ще ни бъдат наложени финансови санкции и условия за последващо участие от страна на EBU. Колкото до преценката ни за необходимите качества на песните – участнички в конкурса “Българската песен в Евровизия”, ние вече сме я дали с трите песни, които сме продуцирали в него – на Поли Генова /второ място/, Мариана Попова /трето място/ и Графа /пето място/“ – пък заявиха от БНТ.
Междувременно създателите на групата анти Аврамов във Фейсбук разпространиха съобщение, според което те са били заплашвани с побой и затваряне на групата от потребител на сайта. „Остани си с „илюзията“ за демокрация“ – се казва в съобщението

Всъщност днес открих нещо много смешно в благодарностите на Красимир Аврамов след обявяването на песента му. Той каза, че „правителството и държавата трябва да застанат зад тази песен“:)

Те и без това от правителството и държават застават зад кой ли не в тези дни, в пряк и преносен смисъл, че зад него ли няма да застанат.

Всъщност нещо в това изречение ми липсва. Далеч по-завършено щеше да звучи така: „правителството и държавата да застанат с цялата си власт и сила зад тази песен“.

Ето и клипчето: http://vbox7.com/play:ca27000d

Advertisements

3 Коментари “Сеирът продължава”

 1. wakeop Says:

  Уффф, най-сетне го чух и аз това недомислие 🙂
  10х за линка… за пореден път се убедих, че приятелите ми имат и вкус, и слух… щом като чуят за това парче и ги напъва… така де, драйфуса 🙂

  Звучи ми все едно съм в чакалнята на зъболекар – ту машинката, ту пациента.

  • grigorweblog Says:

   Няма да коментирам песента. Тя е ОК. Тук коментирам как така при изключително фалшиво представяне на тази песен тя печели и то с невероятен резултат. Аз знам, че доброто представяне на нещо не толкова добро може да въздейства добре, както и че лошото представяне на нещо добро може да го прецака. Изпълнението и гласуването в този смисъл са феномен:) Може би хората трябва да помислят над това да продават продукти в кофти опаковки, да правят грозни реклами или филми, в които се виждат часовника на оператора.

 2. wakeop Says:

  Е… не си ли наблюдавал феномена „добре продаван посредствен продукт в кофти опаковка“? 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: