Пак за кризата

февруари 12, 2009

Днес в New York Times има много интересен репортаж от Дубай. Накратко: Дубай страда от спад на инвестициите, което се отразява на цените на недвижимите имоти, както и увеличава броят на безработните чужденци, които пък са закупили имоти и коли и не могат да ги изплащат, за което пък в Дубай се лежи в затвора. Та хората зарязват имоти, оставят колите на летището и заминават. Казват, че в момента на летището имало 3000 изоставени коли.

‘Бах тая криза! Нека икономистите си я тълкуват, но все ми се струва, че зад теориите им прозира като причина една чисто човешка алчност в гигантски размери.

Advertisements

4 Коментари “Пак за кризата”


  1. Естествено, че алчността е причина за кризата. И това че едни хора ограбват други и за момента механизмът на ограбването се поразпада (Но накрая пак същите ще бъдат прецакани, просто механизмът ще е друг).

    • grigorweblog Says:

      За това, че едни хора ограбват други са виновни и първите и вторите, защото едните са алчни, а другите – глупави. За алчността – ОК, но не мога да разбера защо глупостта не е смъртен грях.


  2. Защото глупостта ти нанася достатъчно вреди, че да бъдеш и допълнително наказван за нея 🙂 Все пак бих бил по-снизходителен към хората, които нямат достатъчно знания/акъл и се поддават на медийни и други манипулации. Да кажем, че са ми по-малко несимпатични от ония, които ги манипулират. (И за съжаление за част от ограбването не са си сами виновни. Освен ако не си финансов гений и можеш да предвидиш всички инфлации, дефлации и обезценки на валути)


  3. […] Дори Дубай страда от спад на инвестициите […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: