Петъчно

февруари 6, 2009

Фирма в Залцбург пуснала обява, че наема служители от определени зодии – Козирог, Телец, Водолей, Овен и Лъв. Обяснили странното си изискване с някаква статистика, според която хората от тези зодии били по-работливи. Случаят обаче не можел да се счита за дискриминация, тъй като закона не казвал, че хората могат да бъдат дискриминирани и по зодия:)

Един колега от UK ми каза, че според статистика в UK хората от зодия Дева били по-бедни и по-необразовани от представители на останалите зодии. Обяснението било, че по-бедните и необразовани работници му отпускали края по коледните празници и правели също толкова бедни и необразовани деца, които се раждали под знака на Дева.  

***

Цяла седмица се смея на новината, че Асдис Ран искала 10000 евра от списанията, за да се снима гола, а те се дърпали, защото досега не са давали толкова пари. По-смешен е един от коментарите под новината, който казва: „…ти явно не разбра, че най-известните чуждестранни модели, които идват у нас им се плаща по 5000 евро, а българските пачаври сигурно взимат по два-три пъти по-малко. Това прави не повече от 1000-2000 евро което си е напрашо смешно. Смее се Смее се Един вид заработват колкото да не умрат от глад.

Аз естествено застъпвам мнението „Дайте и ги бе… поклон

***

Гледаме тази сутрин с дъщеря ми репортаж по Re:TV за спасяване на крокодили в Камбоджа. Нещо ги хващаха, инжектираха и псукаха:

-Тате, а той сега благодарен ли е?

-Кой?

-Как кой, крокодилът?

-А ти виждала ли си благодарен крокодил:)

Advertisements

2 Коментари “Петъчно”

  1. Канев Says:

    Не знам как точно определят кои са най-успешните зодии, но намерих следната интересна статистика. Изглежда в месеците с предпочитани зодии(с изключение на август) се раждат най-малко деца, а специално Септември се раждат най-много. Разбира се в Австрия може да е различно разпределението на раждаемостта, но доста вероятно е да е подобно. Така че май връзката е по-скоро с раждаемостта отколкото със зодията. За англия е съвсем нормално да има най-много бедни Деви в Англия, след като тогава се раждат най-много деца.

  2. Biliana Says:

    Вярно е, че именно това са най-големите работохолици. Потвърждавам го като Водолей, роден на дата, управляваща парите, и с истински знак Овен. 🙂

    Дъщеря ти е супер. :-))


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: