Жаклин

януари 21, 2009

С Нина искаме да си проектираме секция за дневната. За момента знаем само, че искаме да стане „Жаклин на холните секции“. Можете ли да ми препоръчате свободен и лесен 3D софтуер, който да ни помогне в това начинание?

Advertisements

5 Коментари “Жаклин”

 1. singu Says:

  Google SketchUp изглежда прилично и отговаря на свободен и лесен. ( http://sketchup.google.com/ )
  Не знам обаче доколко ще е лесно да се извадят разкрояванията за плоскостите от един такъв проект.

 2. wakeop Says:

  За разкрояване (и изобщо експорт към познатите кад формати) май ще трябва платената версия на Google SketchUp или поне trial-а, с който да се експортне… безплатната ти дава възможност за експорт само към растерен файл. Или поне с моята 6-та е така.

  Но пък могат да се скицират идеи… лесен е, ако не държиш на точните размери в скицата, с размери става вече тегаво малко 🙂


 3. Трудно е. Навремето се мъчих и с Google SketchUp, и с разни фирмени free софтуери (като Ikea Planner и Alno), ама все не се получаваше. Накрая нарисувах идеите си на ръка с доста приблизителни пропорции и платих съвсем малка сума на един професионалист да ми направи проекта на Autocad. Преправяхме го сто пъти, разбира се, докато постигнем това, което исках, но след това при разкрояването и монтажа нямаше никакви проблеми.

 4. opexume Says:

  „Жаклин на холните секции“ със „свободен и лесен 3D софтуер“ това е хубав виц.За оригинален проект най-лесно ще е да начертаеш какво искаш и да си склонен да правиш компромиси с философите от бранша.С програма ще загубиш доста време а и пак няма да може да свалиш точни размери.Ако искаш маркова секция то си в плен на модулите и е възможно разминаване между размерите.

  • grigorweblog Says:

   Мда, разгледах SketchUp-a и изглежда приятен софтуер, но ще ми отнеме доста време за да постигна целта си. Мой по-добре да си го скицирам на ръка и после някой да си извърши по-професионаланата част по оразмеряване и разкрояване.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: