Обзорно

януари 19, 2009

Не ми се пише и това е. Радвам се на семейството си, лягам си рано и гледам да приемам глупостите около мен с будистко спокойствие. Понякога успявам.

***

Вече сме мобилни от пръв поглед. Още на 3 януари си взехме кола, защото толкова голямо семейство трябва да се придвижва по-лесно. Колкото и да е странно, минаването през КАТ беше безболезнено. Моите скромни изисквания бяха за голям багажник и прилични екстри, а на Нина – да е сребърен металик. И двамата сме доволни. Дано не създава проблеми.

***

Имаме си детегледачка, която понякога да отменя Нина в грижите за бебето и да и позволи да спортува и да води социален живот. Жената беше избрана чрез detegledachki.com. Въпреки това смея да твърдя, че сайта е особено малоумен, особено в частта с плащането и получаването на контактите.

***

Имаме си и нов рафт за книги. Нищо особено – пет дъски за стени и четири рафта за скромната цена от 60 лв – идеален за няколко месеца. Странното е, че е датски. В същото време чекиите на българските пишман мебелисти  струват в пъти повече.

***

 Покрай мои колеги се загледах в злополучния сайт с детските градини. Миналата година казах, че се радвам, че това не ми е до главата, но сега май се оказва, че сме закъсняли със записването на бебето за ясла. При кратък преглед на една ясла до нас, видях деца с рожденна дата от преди 2 дни. Според общинари в момента се готви нова система за точкуване на кандидатите за първа яслена и първа градинска група, които ще влязат в сила за майската класация. Пише го на сайта.

***

Много се впечатлих от пилота, който приводни самолета в река Хъдсън. И постъпката, и биографията, и осанката му са впечатляващи. Значи имало и такива хора.

***

Не пиша за газовата криза и протестите, тъй като не мога да добавя нищо повече към казаното от по-умните блогъри и коментатори. Аз съм против некадърността, корупцията и глупостта във всякаква форма, а тези три неща са изкристализирали в перфектно съчетание в президент, правителство, парламент, кмет и т.н.

А дали не са национална черта?

А, да, отварянето на Козлодуй беше виц на предната седмица, но тази седмица започвам да се плаша, че някои хора май нямат чувство за хумор.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: