Дребни лоши хора

ноември 24, 2008

В неделя се наложи да ходя до ЖП гарата. Не бях ходил там от години. Ако и вие не сте, знайте, че нищо не се е променило. Трябваше да се завери един билет на военна каса, а там нямаше никой. Почаках, почаках, пък взех, че почуках на стъклото. Първо дойде да ми се скара една полицайка, че съм създавал „нервно напрежение“. Защо чукам, като виждам, че няма никой, сега ще дойде касиерката и ще се скараме. А ако закъсняваме за влака, да сме били дошли по-рано. Иначе позна – касиерката дойде сърдита и се скарахме:)

***

Положението с такситата на гарата е по-зле и от това на летището. На летището поне има паркинг за официални таксита, макар и отстрани, макар и те да мамят. На гарата няма нормални таксита. Точно пред централния вход са си спретнали минипаркинг всички клонинги на ОК и дебнат невинни баби.

***

Преди време Нина ми разказваше как от отсрещния вход излязъл човек и стрелял по една циганка, която ровела в боклука. Тогава се възмутих. Сега обаче гледам как всяка сутрин минават разни клошари-цигани, ровят в боклука, раздират торбите и разхвърлят боклука по улицата пред прозорецът ни. Гледката е грозна. Ще взема и аз да се знабдя с пистолет.

***

Има един тип хора, които правят пътуването с градкси транспорт неприятно. Да, всички се блъскаме и на никой не му е приятно, но е хубаво да се съобразяваме с това и да правим така, че да минимизираме неудобството за всички, а въпросните тъпаци работят само за себе си – разчистват си място с лакти и за нищо на света не слизат, за да отворят път за другите.

Advertisements

3 Коментари “Дребни лоши хора”


  1. Не казвате нищо за подлезите на гарата. Те са мръсни, занемарени, тъжни. А е прието да се смята, че гарите са нещо като визитни картички на градовете…

  2. albinos Says:

    Такива хора в България станаха много. Според последно проучване, чуто в новините, българите се чувствали най-нещастни и песимистично настроени от всички европейци. Хората не осъзнават, че промяната към по-добро зависи единствено от самите тях.

  3. kanew Says:

    Преди години, цяла вечност е изминала,при хубаво време, хората надвечер правеха по едно гезме-разходка по Раковски, Царя и Борисовата градина.По този маршрут, много млади намираха своите бъдещи гаджета и съпруги.Хората се връщаха по домовете си, малко или много временно щастливи. Сега идвайки от Младост, слизам на Орлов мост и минавам по същия маршрут.Цяла мъка, не растоянието, дори не и боклука, а простотията заляла София.
    Днес Мирослава Бенатова, по повод нападенията с кисилина и някакъв инцидент с нея в циганската махала във Видин, призова по Хоризонт да се обичаме повече. Да, ама не.Едностранна обич и любов няма.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: