Билети и карти за проверка 2

ноември 6, 2008

В един постинг преди 4 месеца коментирах идеята за електронните карти и билети в градксия транспорт. Тогава системата още не работеше и едно от нещата, на които се учудвах беше екрана на валидаторите. Сега виждам, че донякъде има полза от него – показва дата, час, спирка, която намира през GPS-а, както и два ей толкова големи бутона за превключване на български и английски език. Всъщност най-много ме впечатли възможността за смяна на езика. Рекох си „Брей, някой се е сетил“. Сетил се, грънци. Днес издебнах един валидатор на една спирка и смених езика от български на английски. Една от най-съществените информации върху екрана не беше преведена – името на спирката.

3 Коментари “Билети и карти за проверка 2”

  1. yavor Says:

    Друг интересен момент е защо да наринали сума ти пари за тоя огромен цветен touch screen, като е можело да сложат бутончета отстрани (като при банкоматите). Хем много по-евтино, хем много по-здраво. Ама някой е трябвало да вземе „бонус“ от тая поръчка…


  2. Пипне ли инж. Ганев нещо и непременно ще го окен.а. От край време си е така. То не бяха цигари, мотопеди „Балкан“, цветни телевизори „Търново“ и т. н. и т. н. Почват и после… леле!

  3. kiaraa Says:

    @yavor: Това с touch screen-на не го разбрах. Парите не са чак толкова повече, а е по-удобно. А за повечето чужденци е и доста по-разбираемо. За мен проблема е в самата промоционална кампания, защото аз все пак разчитам, че ако има стикер мога да си купя билет от „превозното средство“, а не да се чудя дали работят апаратите в този травай.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: