Разни

ноември 4, 2008

Гледахме „Mamma Mia“, „Babylon A.D.“ и „Iron Man“. „Babylon A.D.“ е тъпня. „Iron Man“ се оказа доста приятен филм с комиксов герой. Нина заспа в началото и се събуди в края с усещането, че е изтървала интересен филм:) Много харесах „Mamma Mia“. По забавност и романтичност го класирам някъде до „Love Actually“, въпреки че Нина страдаше непоносимо от пеенето на актьорите.

***

Прочетох първата си книга на Гришам. Става дума за „Невинният“, която е по-скоро документална книга, отколкото напрегнат юридически трилър. Става дума за човек в недобро психическо здраве, който е осъден на смърт в несправедлив процес за престъпление, което не е извършил. Лежи в затвора 12 години преди да го оневинят. Здравето и животът му естествено са съсипани. В книгата се споменават още няколко случая на осъдени невинни. Останах потресен от системата. Ако в Щатите е така, какво ли е в България. Всъщност тук въобще не съдят…

***

Вчера ми се наложи да слушам един от подуправителите на БНБ да говори за кризата. От това, което каза останах с впечатление, че тук си играем на банки и борса, та каквито са ни банките, такава ще ни е и кризата. Цитира и Жан Клод Трише – „Аз откакто съм банкер, все в кризи живея“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: