Софийски маратон 2008 – лошите впечатления

октомври 12, 2008

Тотален крах на организацията:

 • Отидох за регистрация в петък към 14:00. Получих 6-ти номер и много се учудих, че няма много записали се преди мен. Днес разбрах, че в петък сутринта е нямало лекар, въпреки че официално записването е от 9:00. Лекар е нужен за абсурдното изискване за ЕКГ и кръвно и хората са били връщани заради липсата му. Сигурно е яко да пробиеш в трафика по канала до стадиона и да те върнат.
 • ЕКГ ми правиха във войнишки условия – един нар в задната част на магазина за сувенири на стадиона, застелен с вълнено одеяло. Едни пластини, заковани върху някакви издялкани дървени трупчета, където си слагаш ръцете и краката. Помпичката постоянно си беше отлепена от гърдите ми, а по-късно видях, че и едната пластина беше с полуизваден жак. Добре, че се оказа, че за моята дистанция ЕКГ не трябва.
 • Въпреки че маршрута беше първоначално обявен, при регистрацията се оказа, че за полумаратона маршрута е променен и трябва да се бягат 6 обиколки Орлов Мост – НДК. На самото състезание се оказа, че и маратонците бягат по същия маршрут около 13-14 обиколки?!? Интересно кой идиот от общината или от КАТ е решил така. Догодина могат да ни пуснат направо на стадиона да си връткаме обиколки.
 • Все още не знам каква дистанция всъщност съм избягал. На официалните документи пишеше 17 км, при регистрация всички говореха за 20, а на листите с участниците пишеше 19 км. Майка ми е чула отнякъде за 19.4, а едно момиче ми даде подобна информация, базирана на крачкомер (или както там се нарича).
 • Ченгетата на Графа пуснаха един трамвай точно пред Петя и тя трябваше да спре!
 • От толкова много съдии никой не се погрижи да ми каже, че почвам последна обиколка примерно или че съм финиширал. Естествено е абсурдно да си мисля да си науча времето от съдиите. Сега ще чакам някакъв протокол на сайта на БФЛА, барем разбера колко км и за какво време съм избягал.
 • Еленко влезе в доста интересен конфликт със съдиите, които му донесоха правилника за да му покажат, че използването на „магнетофони, радиокасетофони“ и всякаква друга електрика е забранена по време на състезание. По тази причина аз пък си оставих мобилния телефон, с който се надявах да извикам моите „гардеробиери“, тъй като гардероб не се предлага от организаторите.
 • Едни лелки трябваше да потвърдят кои номера са на линия точно преди да бъде даден старта. Лошото е, че никой не знаеше за това и е възможно да са изтървали някой по-разсеян или отдалечен състезател.
 • Заради гореописаните неща в разговорите ни се роди следния виц:

„- Добре, че времето е толкова приятно.

 -Такова е, защото не зависи от организаторите“

Advertisements

5 Коментари “Софийски маратон 2008 – лошите впечатления”

 1. UZUMAKI Says:

  Хаха, хубав виц. И жалко, че са осрали организацията.


 2. […] на Gregory са подобни—добро и повече лошо, но в крайна сметка и той ми звучи доволен от […]

 3. Марина Says:

  Моите негативни впечатления горе-долу съвпадат, за това ще пиша само към позитивните… 😉
  Пък и какво да се прави, все пак живеем в България….


 4. Българска организация звучи като жив труп…


 5. […] още трагични впечатления от събитието през Пейо и Грегъри, които видях на старта. + 10 коментара | В раздели: Разни […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: