100%

септември 24, 2008

Странно нещо са процентите. Всички реват, че газта се вдига с 30%, а никой дума не обелва за 100% увеличение на билетите в зоологическата. Истината е, че билета за зоологическата градина струва 1 лев, а за ученици, студенти и пенсионери – 50 ст и сега ще стане 2 и 1 лева съответно. Чудовищно, нали? 

Всеки път като ходя там се възмущавам от ниските цени. Надявам се, че не се грижат за животните само с приходите от билети. Зоологическата градина е зле поддържана, но при тези цени на билетите няма как да съм сигурен дали това се дължи на лош мениджмънт или на липса на пари. Абсолютно съм съгласен с повишението на цените и даже бих предложил 200% или 300%. Зоологическата градина е забавление, сравнимо с киното или цирка например. Не виждам защо тогава цените да не са сравними. Нека се посъберат малко приходи и да се надяваме, че мениджмънта е достатъчно добър, че да успее да направи нещо добро за зоологическата градина с тези пари.

Ето и един линк с цените на билетите в зоологическата градина в Сан Диего, която наистина е страхотно място и, доколкото си спомням, е една от петте най-добри в света.

6 Коментари “100%”

 1. tsvetan Says:

  Biletut v Zooparka v Leipzig struva mejdu 8 i 11 evro! horata si kupuvat godishni karti ot okolo 100 evro i hodjat chesto. A u nas ? …. !

 2. longanlon Says:

  животните в зоологическата се изхранват главно чрез „осиновяване“ от фирми и лица, спонсорство, един вид. ремонти се правят по проекти с външно финансиране.

  аз също подкрепям увеличението на цените на билетите, при условие, че е придружено с увеличени атракции, които ще привлекат по-голяма посещаемост. на запад зоо-тата си имат лекции, представления за деца, petting zoo и т.н., продават материали, играчки, САНДВИЧИ и СЛАДОЛЕД (щях да пукна от глад последния път като ходих) и т.н.

 3. grigorweblog Says:

  Точно така, longanlon, това също се включва в облагородяването на зоологическата.

 4. pierrot Says:

  Това със спонсорството го разбирам, но не знам колко е като количество и качество, тъй като клетките и простанствата са толкова мизерни, че е жалко. При маймуните издържах сигурно минута – жал ми стана. И на мен цената ми се стори повече от смешна, дано да я вдигнат още. А и наистина, откъм заведения куца много сериозно, за тоалетни няма да говорим, добре, че жена ми беше бременна тогава, та поне нея пускаха в служебните…

 5. RSs Says:

  Не знам, защо пишете простотии, но днес бях с жена ми и детето в Зоопарка. Точно 2 лв ни струваше и на тримката да се разходим и видим животните. Тоалетните си работеха, заведения има през 200 метра с храна, напитки и т.н.Цената наистина е смешна, но по-горните коментари са доста по-смешни!

 6. pierrot Says:

  Хубаво е да уважаваш мнението на другите – когато аз съм бил там е било така, така е и за другите. Не виждам което ти е смешното?
  Явно са оправили тоалетните, което е добре, сложили са повече заведения – имаше две тогава. Това е напредък.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: