Детска г(р)адина

септември 5, 2008

Двама колеги обсъждаха в офиса, че след успешното класиране на децата им в детски градини в София, вчера се оказало, че градините са в ремонт и ще приемат деца от 1 октомври. Сетих се, че този номер са ни го правили и на нас. Официално градината е целогодишна, на практика обаче се оказва, че градината почива минимум един месец през лятото, поне един месец в началото и в края на лятото децата са в сборни групи и понякога има и ремонти, които се извършват не в почивния месец на градината, а след това. Реално децата ходят на градина в нормални условия от 1 октомври до 31 май (декември също е проблемен). Остава цяла една трета от годината. Това е само предупреждение за родителите, които сега ще пускат децата си на градина.

Тук е статията на Дневник по въпроса, а тук – един мой постинг по темата от миналата година.

Advertisements

4 Коментари “Детска г(р)адина”

 1. longanlon Says:

  тва с детските градини в големите градове си е направо ужас – децата са повече, защото хората от години бягат от провинцията, нови градини не се откриват, а изискванията към частните детски градини са толкова безумно високи, че те са малко и скъпи (да не говорим, че НИТО ЕДНА общинска градина няма да отговори даже и на половината от тия условия).

  Да си отглеждаш детето в къщи обаче, доколкото съм чел де, не е много оферта, щото няма да може да се социализира с другите деца.

 2. grigorweblog Says:

  Така е, а тук въобще не засягам качеството на предлаганата услуга, а само факта, че дори не отговаря на елементарното изискване да се грижи за децата целогодишно, в работно време.

 3. longanlon Says:

  е, какво очакваш от „бизнес“, който не е частен, а в ръцете на ниско платени, демотивирани държавни и общински служители?

 4. longanlon Says:

  искам да кажа, че използват всяка вратичка, за да си направят допълнителна отпуска, след като не могат да искат повишение на възнаграждението


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: