Прошнуровани и прономеровани

август 13, 2008

Чудя се една чуденка напоследък. Знам, че бебетата в родилното ги номерират и дават номерчето на майката. По някое време родителите дават име на бебето и оттам нататък вече си го знаят като Иванчо, Хараламби, Станка или пък Есмералда. По-интересно е доколко току-що родени близнаци и повече-знаци си приличат и възможно ли е след сваляне на номерата родителите тотално да им объркат имената и дали ги етикират за известно време, докато започнат да ги различават. И въобще има ли значение кой как се казва поне до момента, в който бебетата сами започнат да откликват на едно от имената.

Advertisements

9 Коментари “Прошнуровани и прономеровани”

 1. longanlon Says:

  разбира се, че е възможно и разбира се, че няма значение


 2. Ако се абстрахираме от коментарите на празноглавите родители и роднини (че имало очите на тоя или косата на оня), всички новородени си приличат. Те и затова ги номерират и надписват, щото иначе ще се омаже положението не само с близнаците, тризнаците и останалите *знаци.

 3. grigorweblog Says:

  Да де, ама какво става след като свалиш номерата на близнаците и си ги закараш вкъщи? Приличат ли си дотолкова, че да не можеш да ги различиш или като техем родител винаги имаш вътрешната убеденост кой кой е?

 4. Аngua Says:

  Някои просто си приличат, а някои – не

 5. беров Says:

  Затовя решението е да се имплантира чип още при раждането и без това периферната нервна система не е развита и не усеща болка.

  Имам вътрешното усещане, че е добре да уточня, че това по-горе е шега 🙂

  Иначе според мен няма значение. Не вярвам, че името по някакъв начин влияе на личността (изключвам донякъде вероятността през 21 век да се проклет с име като Стамат, Прокопи, Харалампи, Есмералда, Изаура и така до края на безкрайната човешка простотия). Някой ми беше казал нещо от сорта „Имената на хората не говорят за тях…за разлика от прякорите“. Което пък ме хвърля в друга тема – около мен има адски малко хора с прякори. Или е стечение на обстоятелствата, или преди хората са си измисляли повече прякори.


 6. Нашите близнаци са момче и момиче – никакъв проблем да ги различавам :).

 7. Ивката Says:

  Зададох преди време на мои познати с две дъщери-близначки същия въпрос и отговорът беше, че нямало било как да ги объркат, веднага ги разпознавали, запаметявайки разликите. Но съмнението още ме гложди някак си… 😉

 8. Svetlina Says:

  Аз гласувам за предложението с чипа.
  Абе не знам дали е така във всички болници, ама там, дето Яна роди, бебето си имаше дрешка още отначало. Не може ли поне по дрешките да си ги познаваш? Що са им още табели?

 9. grigorweblog Says:

  Защото родителите на близнаци обикновено ги обличат еднакво:) Иначе е добро предложение


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: