Тоалетна журналистика

август 6, 2008

Една учителка някога ни каза, че ако наистина не можем да намерим на някого кусур, да си го представим в тоалетната. Колко от моите съученици помнят този лаф не знам, но той очевидно е мото на повечето жълти вестници. Вкъщи си купуваме вестник „Уикенд“ всеки петък и смея да твърдя, че това е най-добрата инвестиция на 80 ст. (или колкото там струва), която може да се направи. Има програма на телевизиите, има повече за четене от съботен „24 часа“, а статиите вътре ме карат да се хиля поне до понеделник. Този вестник чета в тоалетната и се радвам, че не ме оставя самотен и безрадостен в големите ми нужди…от информация.

Последната събота пътувахме. Нина четеше статиите на глас докато пресипна, а аз се тресях от хилеж. Статията за Първанов и Марияна Попова е връх в този вид журналистика. Според Нина журналистите в този вестник се събират в понеделник на оперативка, теглят по едно известно име от една голяма купа с листчета и имат четири дена за словоблудстване. Не ми пука дали е така или не е така, както и дали в статиите има истина или не. Просто е забавно отношението на вестника към известните – и те също ходят до тоалетната.

За домашно си представете например новата Мис Плеймейт в тоалетната, или пък Бареков, или някоя фолкзвезда, а хората със здраво сърце могат да опитат да си представят и Азис в кенеф с клекало.

И богатите също плачат, и известните също акат.

Advertisements

3 Коментари “Тоалетна журналистика”

 1. Сви Says:

  В „Уийкенд“ има специални страници със статии за тъмното минало на организиранат престъпност в нео-романтичен стил. Както и „шокиращи“ разкрития за настоящата „мафия“ 🙂

 2. Боян Says:

  Всъщност това за тоалетната е перефраза на дядо Вазов, от Под игото…

 3. бай Стоян Says:

  Каква е разликата: Да четеш вестник,да гледаш телевизия,да слушаш чалга.
  За мен си е едно и също.А вестниците са дълбоко свързани с тоалетната в душевния бит на Българина.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: