Там, където отиваш…

юли 2, 2008

…оттам се връщам

„Ню Йорк Таймс“ пише днес, че продажбите на нови коли в Щатите са стигнали 10-годишно дъно, като спада през последния месец достига 36% при Крайслер например. Анализът естествено вкючва рецесията, цените на петрола, както и големите коли, които американците карат.

Странно ми е, защото графиката на продажбите в България е обратната. Дано не ги стигаме скоро американците.

Advertisements

4 Коментари “Там, където отиваш…”

 1. Иво Says:

  Да ти кажа ли защо? Защото всичко в България се случва наобратно, т.е. обратно на логичното. Факт!


 2. Човек, аз съм поразен от статистиката за продадените автомобили: http://www.svab.bg/Frame_BG/sales/sales-2008.htm

  Според едни други сметки във Варна например за 4 години зелените площи са намалели с 33%. Същевременно и бумът в строителството е невиждан в последно време.

  И после същите тези хора, които си купуват жилища и автомобили, плачат от трафика и от презастрояването. Защото мисленето на българина е индивидуално – когато печели, печели за себе си. Когато не печели, са му виновни другите – общината, законите, държавата, съседите и още и още. Разбира се, общините имат вината, че не регулират средата, за която отговарят, и се стига до липсата на паркинги, унищожени градинки и паркове, тераси до тераси, ужасен трафик.

  Благодаря ти за този пост!

 3. grigorweblog Says:

  Моите скромни впечатления са, че графиките на вскякави икономически показатели в дългосрочен период са някакви синусоиди – първо малко нагоре, после било, после спад и рецесия и после пак нагоре. Просто ние сме преди билото на нашата синусоида, а американците са преди дъното. Въпрос на време е да си сменим местата.


 4. Живеем в информационната ера. Ясно е на всички, че след движение нагоре следва движение надолу – това е „дефекта“ на капитализма. Всеки процес в икономиката би имал затихваща синусоида, ако не се намесват с течение на времето допълнителни фактори. В момента сме преминали разумната граница от цени на недвижими имоти, наеми на бизнес площи и нива на задлъжнялост. Безплатен обяд няма!!! Излишния шум за поддържане версията на продължаващо поскъпване ще утихне и ще започне броене на пилците. Това е като онази игра от детската градина – всички деца бягат в стаята, но са повече от сложените столчета. Учителката свири със свирката и някои сядат, други не. Вие имате ли си столче?


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: