Рок концерт

май 26, 2008

Вчера изкарахме почти целия ден в Южния парк. Вечерта имаше концерт на Сигнал, БТР и Д2 по повод поредната зелена кауза.

Лошите неща:

Като правиш концерт за някаква кауза, поне напиши някъде каква е тя. Стои една лелка под един чадър с две картонени кутии пред нея и на тях пише „Моля подкрепете нашата кауза!“ А кои сте вие и за какво се борите?

Хубаво е да има рок концерти в парка, хубаво е и да има бира, но хайде обяснете на феновете, че боклуците след това се вземат в една торбичка и се носят до най-близката кофа за боклук. Иначе е някак абсурдно да се борим за зелена България докато хвърляме пластмасови бутилки в парка.

Организаторите благодариха на ББ. Защо го направиха, те си знаят. Може би е разрешил концерта, а ако някой се беше сетил да окоси и поляната… 

Малко ми е мъчно за Сигнал. Като ученик ги харесвах, а на един концерт бях останал без глас, но оттогава те свириха много пъти, на много места, един и същи репертоар. Баладите им, които по принцип са страхотни, просто станаха досадни.

Хубавите неща:

Събрахме се с приятели, пихме бира и се радвахме на концерта. Децата пък търчаха наоколо и си играеха. Имаше хора, които си бяха направили пикник. Въобще беше най-добрата неделя вечер, която можеше да се получи.

Звукът беше мощен и качествен. Д2 и БТР бяха на ниво. Д2 направиха един-два кавъра, а БТР изпълниха „Дюн„, която май рядко свирят.

Въпросът, който ме вълнува от вчера, е дали някога ще има чалга концерт в името на някаква зелна кауза.:)

Advertisements

2 Коментари “Рок концерт”

 1. Benedetto Says:

  Добре де, защо организаторите не се организират и да изчистят след мероприятието. Все пак едва ли им е първото и са наясно с това каква ще е ситуацията, когато всички си тръгнат.
  Примерно, аз като каня хора по някакъв повод, не очаквам че ще си измият чиниите след вечерята.

  Дюн наистина рядко я свирят 😦 Имаше нещо като безплатен концерт пред общината в Стара Загора преди години – цялата тълпа скандираше: Дюн, Дюн, даже я запяха, но не я изсвириха тогаз.

  Имало ли е чалга концерт за каква да е кауза?

 2. grigorweblog Says:

  Чиниите си ги мие домакинът, но не би искал да виждаш фасове по килима например.
  Твърде вероятно е организаторите да са изчистили след концерта, но всяка зелена идея започва с личната отговорност!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: