Изборът

май 19, 2008

С Нина сме захапали съвсем малко от комунистическите времена. Толкова, колкото  да имаме спомени за кока-колата, бананите на Нова Година, дъвката „Идеал“, мешаната скара и още много неща от бита, от които нямаше избор. Сега избор – бол. Изкарваме по половин ден в магазините, за да си изберем печки, котлони и т.н. Нещата имат сходни цени, сходни характеристики и в крайна сметка вършат едно и също. Любимият номер на Нина в този случай е да приклещи някой нещастен „продавач-консултант“ и да го пита „От тези двете/трите кое да избера и защо?“.

В петък подавахме молба за записване в първи клас. Имаме две училища фаворити и тъй като за основен критерий използваме „location, location, location“, а двете училища са на еднакво разстояние от вкьщи, а и двете изглеждат еднакво зле, аз реших да изпробвам номера на Нина и питах в канцеларията „А защо да изберем вашето училище, а не съседното“. Лелката си спести „боли ме … за вашия избор“ и просто вдигна рамене.

Advertisements

3 Коментари “Изборът”


 1. И аз приложих този номер по магазините за домакински уреди, ама в повечето случаи наистина не мина. Защото консултантите са технически неграмотни и грам идея си нямат какво продават. Вчера се наложи да обясня на едно девойче, че каталитично самопочистване и пиролиза са две доста различни неща. И в този ред на мисли (макар и доста off-topic) какви уреди си избрахте? Ние харесахме адски много едни печка+двойка сензорни котлони на Oranier, немски бранд, много прилича на Siemens, ама е по-евтин. Иначе стъклото на плота, врътките, телескопичните водачи са еднакви, сравнявах ги. Лошата новина е, че намирам инфо само на немски и не разбирам положителни ли са отзивите или отрицателни 🙂

  По отношение на училищата: имам доста ясен спомен от детството си кои бяха добри и кои не ги биваше много. Затова седнахме със снаха ми, изброихме всички привлекателни, до които се стига в рамките на 15 минути, оказа се, че най-яките са в този range (32-ро, 134-то) и заведохме Теда на събеседвания там. Сега чакаме резултатите къде (и дали) е приета. Резервен вариант е 30-то, където молбата е одобрена вече.

 2. grigorweblog Says:

  Да, затова сложих и „продавач-консултанти“-те в кавички. Защото нито са продавачи, нито са консултанти.

  А базирането на стари спомени за училищата информиран избор ли е? Възможно ли е някое училище да е случило на ръководство и учители и да е в подем, а друго да се е съсипало?

  При нас, от едното училище имаше цветна брошура, а от другото – ксерокопирана инструкция какво трябва да има първолакът и email за обратна връзка – soy_…@abv.bg. Това дали мога да използвам като критерий?:)


 3. Важното е все пак, че най- сетне ИМАМЕ ИЗБОР. През комунистическите времена, които споменавате мимоходом, човек НЯМАШЕ НИКАКЪВ избор.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: