Майстори

април 21, 2008

Първата работа на един майстор, като го викнеш в къщата си, е да се хване театрално за сърцето и да каже колко калпаво са работили тези преди него и колко много работа има да се върши и как въпреки това нещата няма да станат като хората (заради тези преди него).
Идва ми да взема един чук, тесла, нивелир, и да бия, докато кажат, че нещата ще станат хубаво, и то в срок, и за парите, за които сме говорили.

Advertisements

4 Коментари “Майстори”


 1. 😆

  Водопроводчикът се затруднява да намери коляно за въздуховода (16-цолова тръба), въпреки, че е обещал да го направи, щото било „лесна работа“. Явно обаче го мързи да обикаля по складовете и да търси въпросното коляно, та с подръчни материали криви някакви гадости и стига до ужасно незадоволително, криво, грозно и половинчато решение. Горд ми го презентира. Аз му казвам, че не става така, той се хваща за сърцето и заявява: „Аз съм водопроводчик и работя само с водопроводи. Не съм въздуховодчик!“.

 2. Бу Says:

  „Идва ми да взема един чук, тесла, нивелир, и да бия, докато кажат, че нещата ще станат хубаво, и то в срок, и за парите, за които сме говорили.“

  И трябва, и трябва…

  Съвсем скоро, преди няколко месеца, преживяхме цяла епопея с майстора по покриви, циганина Ангелчо. Ангелчо е 175 на 90 кила, около 50-те, с 6 сина, от 12 до 18, които всички работят за него. Пазари се ами, като циганин, плюе всички други и се хвали сам до припадък.

  Работи толкова зле, че на три пъти идва после да си довършва. Преди секунди звънна по домофона да ме пита как сме – любезен иначе. „Ами какво да ти кажа, покапва от време на време…“
  „Ау, така ли? Е, ще минем тея дни с момчетата да го оправим!“…

 3. shana Says:

  То с всички майстори е така.Ето вчера си вземам колата от майстор и се оказва , че дето не е подготвена както трябва за боядисване и си личи където е шкурена, ами на места даже не е и боядисана.
  А по-повод домашните майстори, в къщи се наложи един гипскартон в коридора да го събарят два пъти за да стане както трябва.Така , че успех с майсторите и си приготви по-здрави нерви,че ще ти трябват.

 4. grigorweblog Says:

  Има един готин лаф:
  ‘Майсторе, майсторе, викам ти майсторе, щот’ не ти знам името’:)


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: