Истории със съседи

април 20, 2008

В събота беше кулминацията на ремонта вкъщи – сменянето на един тройник на вертикалния щранг. Майсторите бяха притеснени, че тръбите може да са калпави и развъртането може да направи бели, които да накарат нас и съседите да сменяме вертикална тръба по спешност. Не знам дали са се прекръствали преди да почнат работа, но в 11 сутринта тройника беше сменен, а водата на блока – пусната. В 8 вечерта съседи, издирили телефоните ни, звънят на пожар да кажат, че няма вода. Други съседи пък отиват в мазето да я пускат. Аз пък се чудя какво ще и пускат като знам, че е пусната, обаче нещо ме гложди. И аз, и майстора си зарязваме ракийките и тръгваме да проверяваме какво е станало. Тревогата се оказа фалшива. Един дядо и една баба прочели бележката, че ще работим по тръбите и си спрели водата от крана в техния апартамент за по-сигурно. После забравили и чакали до 7 вечерта, както пише в бележката, после започнали да нервничат и да ни издирват.

***

Тишо ми разказваше за озлобените си съседи, които живеели в блока от самото му построяване и всеки си имал заплюто място за паркиране. Да, ама живота в София станал някак си динамичен и в блока се появили нови хора, къде наематели, къде собственици, които не знаели за неписаните правила и най-нахално паркирали на чуждите места, представяте ли си. Един ден на входа се появила бележка от една от новите собственички, която молела да не и хвърлят мазнотии по колата, а ако някой има да и каже нещо, да и го каже лично. Евала на момичето, че е реагирала толкова културно.

***

Преди години, във входа ни във Варна  рязко се повиши сметката за общия ток. Събраха се няколко човека и минаха през мазите да направят една дружеска самопроверка. Оказа се, че един от съседите си направил парник за гъби в мазата. За целта забучил две лъчеви печки на стената и си топлел гъбите за сметка на целия блок. 

  

Advertisements

One Response to “Истории със съседи”

  1. deni4ero Says:

    за съжаление, не може да живеем отделно, а и все някога, макара и рядко, ще ни потрябва някаква помощ от съседите. А, още по-лошо, ако са ти рдонини и се опитват да те прецакат. Тогава положението е нетърпимо. Поне услади ли ви се ракийката после 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: