Събрано

април 17, 2008

Преди седмица-две заредих на Шел и се опитах да платя с дебитна карта. Транзакцията нещо се затлачи, аз помислих, че са и минали трите timeout-а и платих кеш. На следващия ден видях, че транзакцията е била успешна и парите са изтеглени от сметката ми. Подписана бележка нямам. Последва свързване с Райфайзен, които ме насочиха към Шел. Разказах си историята и транзакцията беше върната до 2-3 дни. Изводите са, че ако отказвате плащане с карта, винаги искайте от продавачите да отменят транзакцията и да ви покажат, че транзакцията е отменена. Май е хубаво и касовите бележки да се пазят известно време.

***

Вчера открих в еPay сметка за кабелна. Издразних се, защото имаме кабелна едва от месец като частта от март я платих на каса при връзването, а за април платих през ePay на 2 Април. Оказа се, че CableTel си пращат файловете със задълженията още на 15-то число от предходния месец и висящото задължение е всъщност за далечния май месец.

Advertisements

2 Коментари “Събрано”

  1. Боян Says:

    Освен това в ePay няма отстъпките за ранно плащане – до 10-то число на предходния месец. Ако платиш на каса е 20.90. После до края на месеца – 21.90 и като започне месеца за който е такста е 22.90. Миналия месец се разправях сума ти време с някакъв служител по телефона и май така и не успях да го убедя че това е безумие…

  2. grigorweblog Says:

    И аз се замислих дали е редна такава практика. Отстъпката си е отстъпка, но защо искат пари преди да е използвана услугата.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: