Тест за вярност

април 10, 2008

Преди 7-8 години аз тъкмо бях претръпнал от всякакви IRC и ICQ запознанства, но онлайн флиртът тъкмо започна да навлиза в битието на ползващия Интернет български офис служител. Една колежка реши да се избъзика с неин братовчед, семеен, с две деца и в много приятелски отношения с въпросната колежка. Цялата афера тогава май започна от жената на братовчеда, която започнала да го подозира в изневяра. Седнали двете жени и решили да му направят постановка в чата. Моята колежка се включила в неговата стая в dir-a и се заговорили.  Онзи поддал и започнал да врънка за среща в хотел и да разправя, колко е дискретен. Цялата история приключи с това, че благоразумната колежка се уплаши и хем приключи скоропостижно с всякакви чатове, хем не издъни братовчед си пред жена му.

Сетих се за тази история вчера, докато слушах една особено неприятна тинейджърка в трамвая да се оплаква на някаква друга (така, че да я чува целия трамвай), как едно момче уж я харесвало, но ходело с друга, а тази другата даже му изневерявала, представяш ли си. Та нашата тинейджърка сподели, че щяла да прави постановка – неин приятел ще заговори в чата невярната девойка и да я пита дали си има гадже. И ако онази кажела „Не“, нашата тинейджърка щяла да я изпорти пред момчето.

Поуката от тези истории (понеже в училище ни учеха да извеждаме поука) е, че думите онлайн тежат точно толкова, колкото и думите офлайн. Аз това започнах да го разбирам след една година блогване:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: